Terug naar de natuur met de Aboriginals! De leerlingen maken werk in de sfeer van de schilderingen, het beeldhouwwerk, de dansen en de muziek van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Alle ouders zijn welkom op de tentoonstelling en muziekpresentaties tot besluit.
Nu eens letterlijk een spetterend project! De kinderen onderzoeken het leven onder, boven en aan het water met trechters, slangen, bekertjes, gieters en rietjes. Ze spelen hun eigen watermuziek op bijzondere instrumenten als de rainmaker en de oceandrum.
Een ontdekkingstocht met geluid kun je maken met Het geluidenhuis. Wie het speelhuis openvouwt, treft een verzameling materialen waarop je kunt tokkelen, raspen, kloppen en je eigen muziek maken.
Een vrolijk muziekproject van vier lessen, die allemaal worden uitgevoerd door de vakdocent muziek. De kinderen zingen liedjes over de fiets, spelen ritmes over de brandweer en spelen een politieagent die het verkeer regelt.
Een prachtige les met een simpele formule: de leerkracht vertelt met woorden, de musicus vertelt met muziek. Samen met de fluitiste breng je zo een echte kleine voorstelling over Kikker - hij is verliefd.
Een project van vier workshops, die allemaal worden uitgevoerd door de vakdocent muziek. De leerlingen maken in dit project kennis met de prachtige klassieke muziek van Camille Saint-Saëns. In Het Dierencarnaval wordt in ieder deel weer een ander dier verklankt.
Een serie nostalgische muzieklessen, met de liedjes die veel opa's en oma's nog wel kennen. De vakdocent zingt 'Zeg, ken jij de Mosselman' en 'Schipper, mag ik overvaren' met de leerlingen en leert hen de bijbehorende dansjes. Verzoeknummers mogelijk!
Een project van vier lessen, die allemaal worden uitgevoerd door de vakdocent muziek. Wat doet muziek met je? Wat voel je erbij? Wat voor film zie je in je hoofd als je deze muziek hoort? En voelen we allemaal hetzelfde bij deze muziek?
Het is heet en vochtig, in het tropisch regenwoud. Maar ook hier hebben zich mensen gevestigd: de Embera ontwikkelden er hun interessante cultuur. De leerlingen leven zich in het leven van deze Indianen in.
De voorouders van de Marrons vluchtten ooit het oeroud in - weg van de slavernij op de plantages. Hun cultuur wordt wel het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika genoemd. De leerlingen improviseren op de energieke dansen met veel ritmisch voetenwerk.
We gaan de diepte in. Zorg dat je luchtig bent gekleed, want we zullen de hitte gaan voelen en het in het lokaal laten donderen. De weg de vulkaan in is een avontuur op zich -maar door de ritmische klanken van wat we onderweg tegenkomen, best uit te houden.
Vakdocent Pieter-Jan Nijessen geeft de kinderen les op samba-instrumenten uit Brazilië. Ze bespelen de surdo, tamborim, a gogo, shaker en repenique, instrumenten die de basis vormen voor het carnaval in Rio de Janeiro.
Maak zelf de keus welke werelddelen de vakdocent muziek met je groep bezoekt: wordt dat het Australië van de Aboriginals, het Braziliaanse carnaval, een Turkse bruiloft? Of een echte wereldreis, met iedere les nieuwe muziek op weer een ander percussie-instrument?
De kinderen bespelen de Australische didgeridoo. Met speelse (adem)oefeningen leren ze de blaastechniek, om uiteindelijk die betoverende toon te kunnen laten horen op de sierlijke didgeridoo. Ze maken gebruik van 'aarde- en luchtinstrumenten’.
De leerlingen bespelen de darbuka en riq. Spelenderwijs leren ze de typische slag- en vingertechniek waarmee deze instrumenten uit Turkije worden bespeeld. We bereiden ons voor op 'de feestelijke opening van een Turkse bruiloft', onze eindpresentatie.
De leerlingen leren verschillende Afrikaanse ritmes en de daarbij behorende slagtechniek. Ze trommelen gezamenlijk aan het eind van de les al een aardig ritme.
Leerlingen zitten vol creativiteit en muzikaliteit - al realiseren ze zich dat zelf vaak niet. We dagen hen uit: ze schrijven gezamenlijk een lied in zelfgekozen sfeer. En de uitvoering op een van de schoolfeesten wordt een hit.
De Showbizznomaden schreven tekst en muziek van 12 eigentijdse liedjes. Samen met de kinderen zetten ze de school in vuur en vlam.
Iedereen aan boord voor deze kleurrijke wereldreis! Met de HELE school vlieg je de wereld rond, in een bonte voorstelling vol muziek en dans. Van Mexico tot China, van Spanje tot Australië en Brazilië tot Zuid-Afrika... iedere groep toont van een zelfgekozen plek op aarde hoe de mensen daar dansen, zingen en muziek maken.
Met de hele school op muzikaal avontuur in Afrika. Van de uitgestrekte zandvlaktes in het noorden, tot de dichtbegroeide tropische regenwouden meer zuidelijk: de hartslag van Afrika voel je overal!
Wie wil er nou niet spelen en zingen in een échte band? Een rockartiest zijn en schitteren op een podium? BandEvent arriveert met een aanhanger vol drumstellen, elektrische gitaren, synthesizers, microfoons, conga's en bongo's, en zet de school op z'n kop!
Speciaal voor Sint schreven de Showbizznomaden een cd vol met nieuwerwetse Sinterklaasliedjes. Na de inspirerende workshops in de ochtend zingen alle kinderen de liedjes uit volle borst mee tijdens de middagvoorstelling.
Hoeveel leerlingen bij jou op school hebben muziekles? En hoeveel kinderen hebben dat niet, maar zouden graag eens muziek willen maken? Op basis van het niveau van de muzikanten, stelt de vakdocent een kort muziekprogramma samen en studeert dat met de leerlingen in.