Er zijn 10 resultaten gevonden.
Drama-opleiding in één jaar: Specialist Drama - Basis

Je hebt affiniteit met het vak drama en ervaart in je werk dat de talenten van kinderen, jongeren en volwassenen al spelend zichtbaar worden. Je ziet professionalisering op dit vlak als een uitdaging. De opleidingen Vakspecialist Drama-Basis en Opleiding Vakspecialist Drama-Plus zijn echt iets voor jou!

lees meer »
Eenjarige vervolgopleiding Specialist Drama - Plus

De opleiding Specialist Drama - Plus volgt op Drama - Basis. Na dit tweede jaar kun je je Specialist Drama-Plus noemen. Je hebt breed inzicht in de verschillende dramawerkvormen. Je kunt dramales geven en theatrale producties maken.

lees meer »
Geef dramalessen volgens plan. Gebruik een methode!

Hét recept voor goed, inspirerend dramaonderwijs: gebruik een methode die ruimte laat om je eigen leerlijnen drama op te zetten. Onze vakdocent begeleidt en loodst het team naar succesvolle implementatie.

lees meer »
Beetje hulp, bij de musical van groep 8?

Je hebt een leuke musical uitgezocht, … en hoe nu verder? Vraag de vakdocent drama om raad! Zij bespreekt de mise-en-scène met je en helpt met fraaie, praktische decorideeën. En vooral: ze laat je zien hoe je je leerlingen werkelijk laat spelen.

lees meer »
Drama & iedereen op de vloer!

Zien spelen doet spelen! Durf als leerkracht zelf mee te spelen en voor te spelen in de dramales. Je zult ontdekken: jouw eigen spelniveau is daarvoor prima geschikt.

lees meer »
Drama & (liever geen) chaos in de klas

Dramales: stoelen en tafels aan de kant, de kinderen de vloer op - barstend van de energie! Hoe zorg je ervoor dat ze hun enthousiasme behouden én met focus kunnen deelnemen aan de les?

lees meer »
Drama & de sfeer in de groep

Een goede sfeer in de klas komt de persoonsvorming van je leerlingen, hun plezier op school én hun leren ten goede. Deze training stelt je in staat je leerlingen op speelse wijze te laten stilstaan bij de eigen gevoelens en het gedrag jegens anderen.

lees meer »
Drama & spelletjes tussendoor

Nog vijf minuten voor de lesdag erop zit? Tussen twee leervakken door even iets heel anders doen? Voor die momenten zijn er de ‘Dramaspelletjes tussendoor’. Een workshop vol spelletjes die de zintuigen prikkelen, de concentratie verhogen en samenwerking stimuleren.

lees meer »
Poppenspel

Het poppenspel biedt leerlingen een prachtige ingang tot het theater en een goede mogelijkheid hun eigenheid via de pop te uiten. Na deze workshop kun je meteen met de poppen in de klas aan de slag. 

lees meer »
(Nog) leuker leren leren - met spel en beweging

Maak met behulp van spel en beweging je taal-, reken- en wereldoriëntatie-onderwijs nog aantrekkelijker voor je leerlingen.

lees meer »