Er zijn 13 resultaten gevonden.
Specialist Drama in één jaar

Je hebt affiniteit met het vak drama en ervaart in je werk dat de talenten van kinderen, jongeren en volwassenen al spelend zichtbaar worden. Je ziet professionalisering op dit vlak als een uitdaging. De opleidingen Vakspecialist Drama-Basis en Opleiding Vakspecialist Drama-Plus zijn echt iets voor jou!

lees meer »
Eenjarige vervolgopleiding Specialist Drama - Plus

De opleiding Specialist Drama - Plus volgt op Drama - Basis. Na dit tweede jaar kun je je Specialist Drama-Plus noemen. Je hebt breed inzicht in de verschillende dramawerkvormen. Je kunt dramales geven en theatrale producties maken.

lees meer »
Speel! Zelf werken met drama in je groep

In deze workshop bespreekt de theaterdocent aan welke doelen met drama kan worden gewerkt. En gaat ze vooral praktisch met de deelnemers aan de slag: spelend met elkaar, ervaar je de uitwerking van de belangrijkste dramawerkvormen.

lees meer »
Een methode kiezen: Drama aangenaam

Art & Sofie's dramadocent Pauli Fleer schreef Drama aangenaam in samenwerking met diverse leerkrachten. Zij probeerden de lessen uit in de klas en gaven haar kritisch commentaar. Zo werd de methode tot een praktisch handboek voor dramaonderwijs op de basisschool.

lees meer »
Theatersport

Theater kan ook teamsport zijn! Scènes veranderen van locatie, personages veranderen van karakter als het publiek daarom vraagt. Een geweldige speloefening, erg leuk in de klas.

lees meer »
Pantomime

Niet écht lopen, maar ‘net alsof’. Een hele hoge muur creëren, met alleen mimiek. Leerlingen vinden het prachtig om pantomimetechnieken te leren en er verhalen mee te spelen.  Deze workshop reikt je de technieken aan.

lees meer »
Spelenderwijs bewegen

Je leerlingen zullen veel plezier beleven aan de bewegingsoefeningen die deze workshop biedt. Met name de jongens kunnen er hun energie in kwijt.

lees meer »
Poppenspel

Het poppenspel biedt leerlingen een prachtige ingang tot het theater en een goede mogelijkheid hun eigenheid via de pop te uiten. Na deze workshop kun je meteen met de poppen in de klas aan de slag. 

lees meer »
De klas in en uit de knoop

Kinderen willen voortdurend met elkaar stoeien, wat je vooral op de speelplaats nog weleens mis ziet gaan. De workshop biedt spelvormen die leerlingen helpen de aandacht op zichzelf te richten en zich bewust te zijn van hun grenzen. En die van anderen!

lees meer »
Drama en de sfeer in de groep

Ruim tachtig praktische dramaoefeningen die helpen de sfeer in je klas te behouden of te verbeteren. De leerlingen leren op een speelse manier hoe belangrijk het is om begrip te tonen, te luisteren, samen te werken, aandacht te geven aan een ander en aandacht bij jezelf te houden.

lees meer »
Leraar-in-rol

Wat willen je leerlingen ontdekken? Welke problemen gaan ze overwinnen? In deze workshop leer je de verhaalideeën van je leerlingen spelenderwijs richting geven in vervolgscènes. 

lees meer »
Kostumeren met losse lappen

In deze workshop leer je de fijne kneepjes van het draperen en binden met lappen stof. Daar laten we het natuurlijk niet bij: de nieuwe creaties worden meteen in rollen en in spel ingezet.

lees meer »
Energizers tussendoor

Nog vijf minuten voor de zoemer gaat? Tussen twee leervakken door even iets heel anders doen? Voor die momenten zijn er de ‘Energizers tussendoor’. Een workshop vol dramaspelletjes die de zintuigen prikkelen, de concentratie verhogen en samenwerking stimuleren.

lees meer »