Wintertijd

Wintertijd.  Buiten is het koud en wordt het heel vroeg donker. Als de kinderen geluk hebben valt er een mooi pak sneeuw en vriest het hard genoeg om te kunnen gaan schaatsen.  Na afloop is het binnen lekker warm en maken we het gezellig bij een open haardvuur, brandende kaarsjes  en een feestelijk maal.Art & Sofie stelde een lespakket samen met inspirerende winterlessen voor groep 1 tot en met 8.  Twee vakdocenten bezoeken de school en verzorgen op één dag een workshop in iedere groep.

Uitgangspunt van veel lessen zijn de beroemde Hollandse winterlandschappen uit de 17e eeuw, met name ‘Winterlandschap met schaatsers’ van Hendrick Avercamp.

De leerlingen van de onder- en middenbouw leren er een liedje over en leren dansen ‘op het ijs’. Vanaf groep 5 maken de leerlingen hun eigen wintergedicht, dat ze leren verklanken in de muziekles en verbeelden in een tekenles.

Alle groepen tekenen of schilderen zelf winterlandschappen ‘in de Hollandse traditie’.  De schilderijen komen op doek – of ze maken er kerstkaarten van, precies zoals het werk van Avercamp c.s. ook vaak wordt gebruikt.

Praktisch 

Het lesboekje wordt toegezonden. De vakdocenten geven in elke jaargroep één gastles van een uur.* Het team geeft de overige lessen zelf.

*De prijs van de schoolprojecten is gebaseerd op een school met 8 jaargroepen en op 8 gastlessen in de klas door onze vakdocent. Art & Sofie neemt na inschrijving telefonisch contact met u op voor overleg over een eventuele uitbreiding van het aantal lessen. Extra gastlessen kosten € 60,00 per les of € 252,00 per dag (5 lessen).

 • Doelgroep: De hele school
 • Begeleiding:
  8 gastlessen door 2 vakdocenten beeldend, dans, drama of muziek
 • Lesmateriaal:
  Lespakket met winterlessen beeldend, dans, drama, literatuur en muziek
 • Prijs informatie:
  Dit lespakket met gastlessen kost € 630,00
  Het lespakket wordt eigendom van de school
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.