Onderdak – onder dak

Altijd al – en overal – bouwen mensen huizen voor zichzelf. Dat is bittere noodzaak, willen we beschermd zijn tegen regen en kou, wilde dieren en ander ongewenst bezoek. De manier waarop we wonen, hing vroeger helemaal af van de materialen die te vinden waren.

En, heel opvallend: er wordt haast geen woning gebouwd of die is verfraaid met kleuren, afbeeldingen en reliëfs. Zodra ze veilig zijn, beginnen mensen hun woning te versieren en te verfraaien.

De leerlingen leren over oorspronkelijke bouwmethoden, van volkeren over de hele wereld. Oorspronkelijk bouwen, dat is ‘roeien met de riemen die je hebt’, dus: met de takken in het bos, de huiden van dieren, het slib uit de rivier…  Ze ervaren het zelf in de praktische opdracht, waarin ze aan het werk gaan met (1) het materiaal van bomen en planten, (2) tentvormen, (3) klei en slib en (4) afvalmaterialen uit de grote stad.

 • Doelgroep: Groep 5 - 8
 • Omvang:
  Vanaf 2 workshops van 1,5 uur
 • Extra informatie:
  De leerlingen werken individueel of 2 aan 2 aan een werkstuk op tafelformaat
  Extra leuke variant, als het mogelijk is: de groep bouwt hutten in het bos of veld
 • Prijs informatie:
  Korting mogelijk bij deelname van meer groepen

  Een workshop van 1,5 uur kost € 135,00
  2 workshops van 1,5 uur op dezelfde dag € 202,00 (€ 101,00 per groep)
  3 workshops van 1,5 uur op dezelfde dag € 252,00 (€ 84,00 per groep)
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.