Groep 8 – Zo wil ik het onthouden

In dit speciale project maken de leerlingen van groep 8 werk van hun bijna-voorbije schooltijd. Ze fotograferen en schrijven samen een echt boek – helemaal volgens wat zij zelf besluiten te willen bewaren.

Documentair fotograaf Daan Paans heeft verstand van hoe je dat aanpakt. Hij zet de leerlingen aan het fotograferen en leert ze het verschil zien tussen een kiekje en het werkelijk vertellen van een verhaal met fotografie.  De klas fotografeert, bekritiseert en selecteert ten slotte gezamenlijk ieders beste werk: de foto(serie) die in het herinneringsboek wordt opgenomen.

Zo’n boek is er voor je leven – reden voor Art & Sofie om de hulp in te roepen van Bandito, specialist in mooie, betaalbare boekjes in kleine oplage. Als groep 8 vertrekt, krijgt iedere leerling zijn exemplaar.

 • Doelgroep: Groep 8
 • Omvang:
  Vanaf 3 fotografielessen en een filosofie/schrijfworkshop
 • Lesmateriaal:
  Camera's, prints, pen en papier
 • Extra informatie:
  De vakdocent fotografie geeft 3 workshops van 1,5 uur. De vakdocent filosofie geeft een workshop van 1,5 uur. De klassenleerkracht levert de geselecteerde foto's en tekstjes van de leerlingen digitaal aan bij Art & Sofie of Studio Bandito. Studio Bandito geeft de klassenleerkracht inzage in het boekje voordat dat is gedrukt. Drie weken na aanleveren van het materiaal worden de boekjes op school afgeleverd.

  Bijzonderheden boek:
  - 32 pagina’s binnenwerk + 4 pagina’s omslag
  - Afgewerkt formaat 20 x 20 cm
  - Geheel uitgevoerd in kleur
  - Papier binnenwerk: 120 grams plano superior
  - Papier omslag: 250 grams plano superior
  - Afwerking: garenloos gebonden

 • Prijs informatie:
  In deze vorm kost het project, inclusief 30 exemplaren van het boekje: € 950,00
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.