Musical: En garde!

Een middeleeuws sprookje met een echte prinses en een hoge toren, een koningin, een leger lijfwachten en een volk dat in opstand komt. Bereid je voor op En garde!

Er wordt een prinsesje geboren, Felicia.  ‘… En de bevolking viert feest’, zou je denken. Maar er is geen feest, want de wrede koningin houdt het meisje verborgen in de hoogste toren. Ze is bang, omdat een heks voorspeld heeft dat de nieuwe prinses haar alle macht ontnemen zal. Gelukkig is de dappere Joost het een en ander ter ore gekomen. Hij gaat op zoek naar Felicia, terwijl het volk steeds ontevredener raakt. Een opstand dreigt. Zullen lijfwachten en het volk dan echt met elkaar op de vuist gaan?

In de muziek van En Garde! klinken de thema’s van de verschillende personages en afwisselende middeleeuwse sferen, zoals het hof en de markt. De  liedjes blijven nog lang na de musical zingen in je hoofd.

Zoals De markt bijvoorbeeld:

 

BEGELEIDING – uitgebreide info over de verschillende variaties:

A. Muzikale coaching van klassenleerkracht en leerlingen door componist Maarten van Wijk (€ 575,00)

De school ontvangt een musical-lespakket met de volledig uitgeschreven teksten en de liedjes op bladmuziek en begeleidings-cd (van ieder liedje een ingezongen en karaokeversie).
De componist en vakdocent brengt 3 keer 2 uur een bezoek aan de school:

 1. In een eerste les introduceert de vakdocent de musical bij de leerlingen. Hij studeert met de groep een eerste lied in. In het nagesprek met de klassenleerkracht bespreekt hij zijn aanpak en komen verdere aanwijzingen voor de zang- en presentatieoefeningen aan de orde.
 2. Als de klassenleerkracht zo’n 4 liedjes met de groep heeft ingestudeerd, brengt de vakdocent zijn tweede bezoek. Bij het zingen van de 4 liedjes worden de puntjes op de i gezet en een vijfde lied wordt aangeleerd. De solisten worden individueel gecoacht. In het nagesprek met de klassenleerkracht worden de vorderingen met de musical in het algemeen, en eventuele problemen besproken.
 3. Het laatste klassenbezoek vindt plaats in de week dat de musical zal worden uitgevoerd. Zijn de leerlingen er klaar voor? Om daarvan zeker te zijn worden alle liedjes, inclusief solo’s, nog eens gezongen en kritisch tegen het licht gehouden.

De klassenleerkracht wordt goed ingelicht over de overige aspecten van de musical en voert die zelf met de leerlingen uit. De vakdocent houdt gedurende het proces contact met de school en is beschikbaar voor het geven praktische aard.

Art & Sofie garandeert dat de leerlingen de liedjes uitstekend hebben leren zingen.
De school is verantwoordelijk voor de uitvoering van de musical.

B. Roep de hulp in van de componist én een regisseur (€ 715,00)
De school ontvangt het musicalpakket en de vakdocent brengt 3 keer een bezoek aan de groep en de klassenleerkracht, als bij A omschreven.
Daarnaast bezoekt een musicalregisseur de groep. Hij geeft klassenleerkracht en leerlingen in een 2 uur durende regie-coaching aanwijzingen voor een mooie presentatie van musical, zang en acteren.

C. Extra opties

 • De regisseur komt 3 keer, net als de vakdocent muziek, en kan de regie van de musical bepalen. Art & Sofie garandeert dat de leerlingen de liedjes goed hebben leren zingen en dat de musical mooi ‘strak’ kan worden uitgevoerd (€ 995,00).
 • De vakdocent dans bezoekt de groep en leert de leerlingen een of meer van de dansen aan (€ 135,00 per les van 1,5 à 2 uur).
 • De vakdocent beeldend bezoekt de groep en ontwerpt en/of maakt samen met de leerlingen decorstukken en/of kostuumattributen (€ 202,00 per les van 3 uur).
 • Doelgroep:
  Afscheid groep 8 - of groep 6, 7, 8
 • Omvang:
  De componist brengt 3 keer 2 uur een bezoek aan de groep en heeft 3 keer
  een bespreking met de klassenleerkracht. De musical duurt een uur
 • Lesmateriaal:
  Musicalpakket met alle teksten en 12 originele liedjes op bladmuziek
  en cd (ingezongen en karaoke)
 • Prijs informatie:
  Het musicalpakket kost inclusief bovenstaande begeleiding € 575,00
  Uitbreiding met muziek-, dans- en beeldende lessen mogelijk
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.