Beetje hulp, bij de musical van groep 8?

Je hebt een leuke musical uitgezocht, … en hoe nu verder? Vraag de vakdocent drama om raad! Zij bespreekt de mise-en-scène met je en helpt met fraaie, praktische decorideeën. En vooral: ze laat je zien hoe je je leerlingen werkelijk laat spelen.

De theaterdocent bezoekt je in ieder geval vier keer 

 1. Het opstellen van het repetitieplan
  Je buigt je samen met de theaterdocent over de musical. We bekijken de voorgestelde rolverdeling en passen die aan jouw groep aan – wellicht kan beter ook wat tekst worden geschrapt of herverdeeld. Dan maken we de repetitieplanning: wanneer behandel je welke scène, op welk moment een eerste doorloop? enzovoort. En we bespreken hoe je met een beperkte investering in decor en kostuums een aansprekend toneelbeeld realiseert. Tenslotte komen ook de speellocatie en benodigde technische middelen aan bod.
 1. Een repetitie om van te leren
  De belangrijkste succesfactor van de voorstelling is natuurlijk het spel van je leerlingen. Succes en ontroering zijn verzekerd als zij hun liedjes en tekst met lef en fantasie over het voetlicht brengen. De theaterdocent neemt een vroege repetitie voor haar rekening om jou te leren hoe je je spelers daarin stimuleert. Jij kijkt en leert, en verrijkt de volgende repetities met de stem- en techniekoefeningen in de hand-out.
 1. Coaching on the job
  De theaterdocent woont later in het proces nog twee keer een repetitie bij. Samen bekijken jullie of de timing van de spelers kan worden verbeterd en de scènewisselingen versneld. Misschien kan het spel worden verrijkt met achtergrondfiguratie, een tableau vivant of bewegingsspel en – niet te vergeten – je zult merken hoe de juiste muziek wonderen doet voor een bepaalde scène. Tekst noch hoofdrollen alleen maken het stuk, alle theaterelementen samen brengen je musical op een hoger plan.

 

Kan de musical niet doorgaan in zijn huidige vorm omdat corona roet in het eten heeft gegooid? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en presentatievormen waarmee je je leerlingen toch een prachtig aandenken meegeeft. Neem contact met ons op, wij denken met je mee!

 • Doelgroep:
  Leerkrachten groep 8 of van andere
  groepen die een voorstellingen willen brengen
 • Begeleiding:
  De vakdocent bereidt het traject met je voor. Ze geeft een voorbeeldles en
  bespreekt die met je na. Ze woont nog tenminste 2 repetities bij en bespreekt
  die met je.
 • Lesmateriaal:
  De leerkracht zoekt zelf (eventueel samen met de vakdocent)
  een musical uit - uit het bestaande aanbod. De vakdocent levert
  een hand-out met ondersteunende info en oefeningen
 • Prijs informatie:
  € 940,00 voor het hele traject, inclusief reiskosten en btw
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.