Robots op de Koekoekschool – leve het ‘waardeloze’ materiaal!

Groep 8 van de Koekoekschool in Utrecht gaf in vier vier ontwerprondes vorm aan een 100% originele groep robots, allemaal geproduceerd van slim verzameld restmateriaal. Karin Vlugter van Fifty50design, die de groep in haar atelier ontving en het werkproces begeleidde,  is enthousiast: ‘De ontwerprondes hebben prima gewerkt: het tekenen en het samenstellen van de collages gaven de leerlingen een goed idee van wat ze in hun mega-robots wilden uitdrukken. Die zien er dan ook geweldig uit!  En wat ik ook zo mooi vind: de megabots zijn voornamelijk uit afvalmaterialen gemaakt. Spullen, die mensen niet meer nodig hadden en materialen die we zo maar langs de kant van de weg gevonden hebben.’

De leerlingen presenteerden hun robots op 8 april vol trots in de hal van de school. Inmiddels staan ze alweer in de startblokken voor Art & Sofie’s fotografieproject ‘Zo wil ik het onthouden’, dat ze in mei gaan uitvoeren met fotograaf Daan Paans. Maar daarover later meer.

De robots zijn te bewonderen op de speciale website fifty50workshops.nl. Neem een kijkje en geniet!  

 

 

Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.