Welkom bij Art & Sofie

Art & Sofie werkt vooral voor het primair onderwijs. Onze vakdocenten zijn deskundig
op het terrein van de kunstzinnige en filosofische vorming van kinderen. We ontwikkelen voorstellingen, workshops en projecten voor gebruik in de klas en met de hele school.

De vraag van de school: Wij doen veel creatieve projecten – en ontdekten een probleem: veel van onze kinderen durven niet te tekenen. Ze vinden dat ze ‘het niet kunnen’ en dat hindert hen in hun creativiteit. Hoe gaan we daarmee om?
Onze vakdocenten: opgroeiende kinderen raken ge├»nteresseerd in ‘net echt’ en krijgen oog voor het betere tekenwerk van anderen. Dat willen ze ook kunnen! Ons advies is daarom, juist als je kinderen artistiek wilt blijven interesseren: geef niet alleen woest-creatieve opdrachten, maar bouw in je beeldend onderwijs een ‘ouderwetse’ tekencursus in.

Wat is ervan gekomen? We gaven alleen nog de eerste lessen van een serie van 4 dit schooljaar, in iedere groep. De kinderen concentreren zich op het leren tekenen van mensen-in-beweging, maar ook dieren en jongensthema’s als auto’s en vliegtuigen komen aan de orde. De klassenleerkrachten gaan in hun lessen door op de stof. Onze hypothese: eind dit schooljaar tekenen de kinderen beter en met meer plezier.