Welkom bij Art & Sofie

Art & Sofie werkt vooral voor het primair onderwijs. Onze vakdocenten zijn deskundig
op het terrein van de kunstzinnige en filosofische vorming van kinderen. We ontwikkelen voorstellingen, workshops en projecten voor gebruik in de klas en met de hele school.

Groep 1-3 beleeft de lente

Met het beeldende project In vruchtbare aarde: Kunstenaar en vakdocent Mai Linh Ly richt tijdelijk haar atelier in de school in. De kinderen zien haar tekenen en schilderen – tussen de planten die haar inspireren – en mogen alles vragen. Het is de start van een kunstzinnig plantenonderzoek.

De kinderen krijgen allemaal een stekje mee naar de klas, dat ze planten en verzorgen. De groei van hun plantje leggen ze vast in een serie tekeningen. Met Mai Linh maken ze gelatinedrukken van de blaadjes en verwerken die tot een klassenkunstwerk.

In de danslessen stellen de kinderen zich voor wie zij zouden zijn als plant: groeiend vanuit een zaadje in de grond, reikend naar licht, buigend in de wind, blij met de warme zon en een regenbui op z’n tijd. Altijd gebonden aan die ene plek: met de wortels stevig in de aarde. Als ze even later weer als mensenkind door de ruimte mogen bewegen, realiseren ze zich hun eigen vrijheid.