Welkom bij Art & Sofie

Art & Sofie werkt vooral voor het primair onderwijs. Onze vakdocenten zijn deskundig
op het terrein van de kunstzinnige en filosofische vorming van kinderen. We ontwikkelen voorstellingen, workshops en projecten voor gebruik in de klas en met de hele school.

De groepen 3 en 4 bestudeerden de appeltjes van Cézanne (fragment). Hoe kreeg ie ’t voor elkaar ze zo levensecht af te beelden? In les 1 gingen we daarbij vooral in op VORM. Door nabootsing van het schilderij met losse vormen (uit een knipblad) begrepen de kinderen de werking van overlapping. Ze componeerden daarna hun eigen stillevens en werkten met houtskool (licht-donker) aan de ronding van de vormen.

En hierboven de resultaten van de 2e les. Dit keer met een echt fruitstilleven en alle aandacht gericht op KLEUR. Zie hoe de kinderen van groep 3 tot echt schilderwerk in staat zijn, dankzij Cézanne, een analyserende beschouwingsles en een voorbereidende mengoefening met alleen de primaire kleuren.

Interesse in een praktische omschrijving van deze beide lessen? Stuur een mailtje aan kantoor@artensofie.nl en we sturen ze aan je toe.