Welkom bij Art & Sofie!

Art & Sofie werkt vooral voor het primair onderwijs. Onze vakdocenten zijn deskundig
op het terrein van de kunstzinnige en filosofische vorming van kinderen. We ontwikkelen voorstellingen, workshops en projecten voor gebruik in de klas en met de hele school.

Voor in deze koude wintermaanden
Brrr…wat is het hier koud! – groep 5-8

Een Echte Hollandse Winter beleven? Nederlandse schilders weten er alles van. Hoe krijgen ze hun werk zo ‘koud’? De vakdocent vergelijkt beroemde winterlandschappen en de leerlingen leren hoe je zelf zo’n ijskoud landschap schildert. Om het tafereel af te maken boetseren ze mensfiguurtjes die zich tegen al die kou dik hebben ingepakt.

Meer informatie over dit schilderproject.

Schitterende sneeuwkristallen – groep 1-3

Het sneeuwt! En er is geen kind dat niet naar buiten rent om de vlokken op te vangen – gefascineerd door dit witte, wollige natuurverschijnsel. Maar wist je dat iedere sneeuwvlok bestaat uit duizenden piepkleine, prachtige sneeuwkristallen?

Onderzoeksworkshop (met mooie beeldende resultaten) voor jonge kinderen.

Meer informatie, of inschrijven?

De Sneeuwman – groep 4-8

De vakdocent drama werkt een hele schooldag met je groep aan een romantisch winterspel naar het boek The Snowman van Raymond Briggs. De leerlingen maken scènes en werken die uit. Ze presenteren hun voorstelling aan ouders, of aan bijvoorbeeld de leerlingen van de onderbouw.

Schrijf je hier in voor het sneeuwman-project