Er zijn 7 resultaten gevonden.
In vruchtbare aarde

Kunstenaar en vakdocent Mai Linh Ly richt tijdelijk haar atelier in de school in. De kinderen zien haar tekenen en schilderen - tussen de planten die haar inspireren - en mogen alles vragen. Het is de start van een kunstzinnig plantenonderzoek: ze krijgen allemaal een stekje mee naar de klas.

lees meer »
In vruchtbare aarde - dans

Leven als plant: groeiend vanuit een zaadje in de grond, reikend naar licht, buigend in de wind ... Altijd gebonden aan die ene plek: met de wortels stevig in de aarde. De kinderen stellen het zich voor. Als ze weer door de ruimte mogen bewegen, realiseren ze zich hun vrijheid.

lees meer »
Ik was het water en jij het vuur

Spelen over aarde, water, lucht en vuur, met een watermantel, vuurhoed, modderschoenen en luchtstaf. Deze speciaal door kunstenaars ontworpen attributen zijn de inspiratie voor dramalessen over de vier elementen.

lees meer »
En niemand wist waarom

Een interactieve vertelvoorstelling omlijst met prachtige live muziek. Een modern sprookje over verdrietig zijn zonder dat je weet waarom, troost en de moed voor jezelf op te komen en uit te spreken wat je voelt.

lees meer »
Musicus in de klas:
Kikker verliefd

Een prachtige les met een simpele formule: de leerkracht vertelt met woorden, de musicus vertelt met muziek. Samen met de fluitiste breng je zo een echte kleine voorstelling over Kikker - hij is verliefd.

lees meer »
Het mooiste lied

Een fluitiste en een gitarist. Duo Entre Dos brengt de kinderen het romantische sprookje van Max Bolliger en Jindra Capek over de koning en zijn droomvogel, in muziek en beeld.

lees meer »
Mathilde en de muizenfluit

Mathilde de muis kent veel geluiden, maar muziek heeft ze nog nooit gehoord. Tot ze plotseling stuit op een muis van kaas, die op zijn staartje de mooiste melodieën fluit.

lees meer »