Welkom bij Art & Sofie

Art & Sofie werkt vooral voor het primair onderwijs. Onze vakdocenten zijn deskundig
op het terrein van de kunstzinnige en filosofische vorming van kinderen. We ontwikkelen voorstellingen, workshops en projecten voor gebruik in de klas en met de hele school.

De groepen 3 en 4 bestudeerden de appeltjes van Cézanne (fragment). Hoe kreeg ie ’t voor elkaar ze zo levensecht af te beelden? In les 1 gingen we daarbij vooral in op VORM. Door nabootsing van het schilderij met losse vormen (uit een knipblad) begrepen de kinderen de werking van overlapping. Ze componeerden daarna hun eigen stillevens en werkten met houtskool (licht-donker) aan de ronding van de vormen.

En hierboven de resultaten van de 2e les. Dit keer met een echt fruitstilleven en alle aandacht gericht op KLEUR. Zie hoe de kinderen van groep 3 tot echt schilderwerk in staat zijn, dankzij Cézanne, een analyserende beschouwingsles en een voorbereidende mengoefening met alleen de primaire kleuren.

Interesse in een praktische omschrijving van deze beide lessen? Stuur een mailtje aan kantoor@artensofie.nl en we sturen ze aan je toe.

Een samenhangend curriculum met vak-
overstijgende thema’s?

Art & Sofie biedt kunst- en cultuurworkshops op ieder leergebied en sluit altijd aan bij jóuw onderwijs. Met pakkende introducties, onderzoekende en verdiepende opdrachten en feestelijke finales. *

Maak je keuze via de leergebieden
(links op deze pagina)
:

  Over mij – en de anderen

  Onze wereld – en andere culturen

  Onze aarde – natuur en techniek

  Onze tijd – en de vorige tijdvakken

De vakdocenten maken workshops op maat bij de thema’s van het IPC, Jeelo, Da Vinci, Topondernemers, Blink, Faqta, Alles-in-1, VierKeerWijzer en methoden als Naut, Meander en Brandaan.

* Vind je niet wat je zoekt? Laat het ons weten! We maken graag een nieuwe workshop op jouw maat.
__________________________________

Kunst en cultuur leveren unieke kennis op. Schilderend en schrijvend, dansend, spelend of door het maken van muziek, ontwikkelen kinderen de eigen persoon en een persoonlijke kijk op de wereld.

De lessen van Art & Sofie bevorderen het aangeboren vermogen de taal van de kunsten te verstaan.
Ook het filosofisch gesprek wordt daarbij als middel ingezet. De leerlingen krijgen de gelegenheid te denken en verbeteren hun denkvaardigheid.

Actieve deelname aan kunst en cultuur
Reflectie daarop in samenspraak met elkaar

Art & Sofie: kunstzinnig en filosofisch onderwijs zijn bij ons in goede handen.