Er zijn 5 resultaten gevonden.
Filosoferen met verhalen en gedichten

 
In het filosofische gesprek gaat het niet om het vinden van het enig juiste antwoord op een vraag, maar om het vinden van een goede gedachtegang naar een bevredigend antwoord. Dat maakt het filosoferen tot dé activiteit om kinderen goed te leren denken, terwijl tegelijkertijd hun inzicht in - en begrip voor - het denken van anderen zal toenemen.

lees meer »
Taaldrukken

Samen een gebeurtenis opnieuw beleven en in druk beeldend vormgeven op papier. Met taaldrukken doen alle, dus ook de taalzwakke, kinderen mee. Hun taalgevoel en communicatief en associatievermogen nemen spelenderwijs toe.

lees meer »
Letterlust

Voor jonge kinderen zijn letters en zinnetjes iedere dag weer een ontdekking. Beetje bij beetje vinden ze uit wat er om hen heen te lezen is. Houd die letterlust wakker met de prikkelende opdrachten van deze workshop!

lees meer »
Weten waar de woorden zijn - kennismaking

Help je leerlingen de woorden te vinden voor wat ze ervaren, denken en doen, óók als ze moeite hebben met de cognitieve kant van taal. Auteur Mariet Lems laat je kennismaken met haar boek Weten waar de woorden zijn.

lees meer »
Weten waar de woorden zijn - cursus

Help je leerlingen de woorden te vinden voor wat ze ervaren, denken en doen, óók als ze moeite hebben met de cognitieve kant van taal.

lees meer »