Er zijn 10 resultaten gevonden.
Oefening baart kunst - gebruik een methode!

Wil je dat je leerlingen van groep 1-8 plezier houden in tekenen en boetseren? En dat ze zich leren uitdrukken op eigen wijze? Laat hen dan niet zomaar vrij in de beeldende les. Gebruik een methode, met beeldende opdrachten die beperkt, helder en praktisch genoeg zijn!

lees meer »
Taaldrukken

Samen een gebeurtenis opnieuw beleven en in druk beeldend vormgeven op papier. Met taaldrukken doen alle, dus ook de taalzwakke, kinderen mee. Hun taalgevoel en communicatief en associatievermogen nemen spelenderwijs toe.

lees meer »
Drukwerk

Met uitwasbare drukinkt een driekleurenlino maken, of een lijnets in dubbeldik pelkarton. Dat lukt jou ook met je groep, na deelname aan deze puur praktische beeldende workshop.

lees meer »
Dat hebben ze bij mij gemaakt

Deze workshop sluit aan bij de projecten Dat heb ik gemaakt! Je frist je beeldende vaardigheden en kennis op en krijgt inspirerende handenarbeidlessen mee met papier, klei, hout en ijzerdraad.

 

lees meer »
Koppie koppie

Leerlingen kijken vaak verbaasd als de term valt: is dat geen grof taalgebruik? Maar nee, de vakterm is toch echt ‘kop-boetseren’. In eerste instantie ben je al kop-boetserend dan ook weinig bezig met een specifieke persoon en zijn uiterlijk: 

lees meer »
Calder tekent in de lucht (met ijzerdraad)

Alexander Calder, Amerikaans beeldhouwer, was het schoolvoorbeeld van de spelende mens. Voor hem geen marmeren beelden of gips; Calder wilde beweging!

lees meer »
Met kinderen kunst bekijken

Kinderen hebben belangstelling voor kunst; ze praten er graag over. Maar hoe voer je in de klas met je leerlingen een gesprek over een schilderij of beeld? Weet je daarvoor zelf wel genoeg van kunst?

lees meer »
Samen tekenen

Leer wat je kunt doen om de ‘tekenschat’ van je leerlingen te vergroten en hoe je de onzekere tekenaars weer enthousiast aan het werk krijgt.

lees meer »
Verf

Regelmatig met z’n allen schilderen, geeft de leerlingen gelegenheid zich beeldend te ontwikkelen en levert een geweldige sfeer op in de groep. Maar zo’n schilderles vergt zoveel organisatie…

lees meer »
Voetspoor - beeldend werken in de natuur

Land art is kunst die gemaakt wordt op een bepaalde plek in het landschap, met materialen die op de plek zelf te vinden zijn. Land art sluit aan bij de menselijke oerdrang betekenis te zoeken/geven en sporen achter te laten. In deze workshop in het bos maak je er daadwerkelijk kennis mee.

lees meer »