‘Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naartoe?’

Vanuit deze filosofische startvragen maken de leerlingen een poëtische videofilm. Filmmaker Casper Sikken toont hen de vertelkracht van abstracte beelden in film en fotografie. Hij laat zien hoe je sfeer in beeld vangt en hoe met beelden gevoel kan worden uitgedrukt.

In een volgende les maken de leerlingen poëzie van hun filosofische vraag.  De mooiste gedichten worden gefilmd met een professionele camera-set, die de leerlingen zelf bedienen. In kleine groepjes filmen ze daarna de sfeerbeelden die passen bij het gedicht. De filmmaker vertrekt naar zijn montagekamer met alle fragmenten en een goed idee van wat in de hoofden van de leerlingen is omgegaan. Een week later is de gemonteerde film terug en volgt de feestelijke première in de klas.

Klik aan om het resultaat van KBS de Golfslag te bekijken

Praktisch
De eerste en de derde les (90 en 120 minuten) worden gegeven door de filmmaker. De vakdocent maakt de afspraak voor geschikte data en tijd. De poëzieles geef je zelf aan de hand van de lesbrief.

 

 • Doelgroep: Groep 7 - 8
 • Omvang: 3 lessen
 • Begeleiding:
  De filmmaker geeft de eerste en de derde les en monteert de film
 • Prijs informatie:
  Dit project kost € 494,00
  De prijs is inclusief filmopname-set, gebruik van 8 filmcamera’s
  en montage van beeld en geluid door de filmmaker.
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.