Vertellingen uit 1001 nacht – met theaterlessen vooraf

Fantastische Arabische verhalen, sinds de 18e eeuw met veel succes in Europa geïntegreerd. De Vertellingen uit 1001 Nacht bieden de inspiratie voor dit schoolproject in oosterse sfeer, waaraan de HELE school kan meewerken.

De wrede koning Sjahriaar is zó verwend dat niets hem meer kan boeien. Zijn hofhouding laat clowns optreden, acrobaten, slangenbeweerders … De koning blijft dodelijk verveeld. Tot op zekere dag de mooie Sheherazade het paleis bezoekt. Zij heeft een hoofd vol prachtige verhalen, waarvan ze er elke avond een vertelt. De koning leeft op!

Vertellingen van 1001 Nacht is een grote verzameling sprookjes uit Perzië, India, het Arabisch schiereiland en Noord-Afrika. Toen ze in de 18e eeuw voor Europa werden vertaald, werden ze hier razend populair. Nu kent iedereen tenminste de verhalen Ali Baba en de 40 rovers en Aladin en de wonderlamp, maar er zijn er dus veel meer. Art & Sofie is op zoek gegaan naar de minder bekende, maar des te spannender verhalen van 1001 nacht.

Voor dit gloednieuwe schoolproject kozen onze vakdocenten drie vertellingen die met de hele school kunnenworden gespeeld. Met de klassenleerkracht beluisteren en bespreken de leerlingen Sheherazade’s verhalen en maken ze attributen.

In deze uitgebreide versie van het project krijgen alle leerlingen 2 theaterlessen. Dan komt de dag van het optreden! Na de generale repetitie spelen ALLE leerlingen hun rol.

Praktisch
Een van de vakdocenten neemt contact op en introduceert het project een maand tevoren bij het hele team. De vakdocenten**** verzorgen een gastles in iedere jaargroep en regisseren de eindpresentatie. Het team van de school werkt gedurende de voorstellingsdag ook zelf mee.

*De prijs van het project is gebaseerd op een school met 8 jaargroepen en een middagpresentatie. Art & Sofie neemt na inschrijving contact op voor overleg over een eventuele uitbreiding.

*Vanaf 10 groepen werken we met 4 vakdocenten. De inzet van de extra vakdocent kost € 260,00 per dag.

*Vanaf 12 groepen delen we de groepen op, en spelen we 2 voorstellingen. Vanaf 15 à 16 groepen spelen we 3 voorstellingen.

*Als de eindpresentatie in de avonduren plaatsvindt, rekenen we per vakdocent € 78,50 extra.

 • Doelgroep: De hele school
 • Omvang:
  2 drama- of danslessen per groep, generale repetitie en voorstelling
 • Begeleiding:
  Teaminstructie, 2 drama- of danslessen per groep, begeleiding
  + regie generale en eindpresentatie
 • Extra informatie:
  Voor dit project is een zaal nodig die groot genoeg is voor de voorstelling, het publiek en alle leerlingen, met een speelvloer van zo'n 8 bij 8 meter (de gymnastiekzaal is meestal het meest geschikt).
 • Prijs informatie:
  Alle 8 groepen 2 dramalessen + de voorstelling: € 2005,00
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.