Vertellingen uit 1001 Nacht –
Theater in één dag

De wrede sultan Sjahriaar is zó verwend dat niets hem meer kan boeien. Zijn hofhouding laat clowns optreden, acrobaten, slangenbezweerders – de sultan blijft dodelijk verveeld. Tot Sheherazade het paleis bezoekt, het meisje dat zo eindeloos prachtig kan vertellen!

Vertellingen van 1001 Nacht is een grote verzameling sprookjes uit Perzië, India, het Arabisch schiereiland en Noord-Afrika. Toen ze in de 18e eeuw voor Europa werden vertaald, werden ze hier razend populair (en aangevuld met nieuwe ‘Arabische’ sprookjes). Nu kent iedereen tenminste de verhalen Ali Baba en de 40 rovers en Aladin en de wonderlamp, maar er zijn er dus veel meer. Art & Sofie is op zoek gegaan naar de minder bekende, maar des te spannender verhalen van 1001 Nacht.

Voor dit gloednieuwe schoolproject kozen onze vakdocenten drie vertellingen die met de hele school kunnen worden gespeeld. Met de klassenleerkracht beluisteren en bespreken de leerlingen Sheherazades verhalen en maken ze attributen.

In deze ‘in één dag’-versie van het project zijn alle theateractiviteiten geconcentreerd in één theaterdag, onder regie van drie vakdocenten. ’s Morgens oefenen de groepen hun drama- of dansscène met de vakdocent. ’s Middags volgt de generale. Dan is iedereen klaar voor een pakkende presentatie. ALLE leerlingen hebben hun rol in het schouwspel.

Praktisch
Een van de vakdocenten neemt contact op en introduceert het project een maand tevoren bij het hele team. De vakdocenten**** verzorgen een gastles in iedere jaargroep en regisseren de eindpresentatie. Het team van de school werkt gedurende de dag ook zelf mee.

*De prijs van het project is gebaseerd op een school met 8 jaargroepen en een middagpresentatie. Art & Sofie neemt na inschrijving contact op voor overleg over een eventuele uitbreiding.

*Vanaf 10 groepen werken we met 4 vakdocenten. De inzet van een extra vakdocent kost € 260,00 per dag.

*Vanaf 12 groepen delen we de groepen op, en spelen we 2 voorstellingen. Vanaf 15 à 16 groepen spelen we 3 voorstellingen.

*Als de eindpresentatie in de avonduren plaatsvindt, rekenen we per vakdocent € 78,50 extra.

 • Doelgroep: De hele school
 • Begeleiding:
  Lesboekje, attributen voor alle leerlingen, geluidsinstallatie
 • Extra informatie:
  Voor dit project is een zaal nodig die groot genoeg is voor de
  voorstelling, het publiek en alle leerlingen, met een speelvloer van
  zo'n 8 bij 8 meter (de gymnastiekzaal is meestal het meest geschikt).
 • Prijs informatie:
  Dit dagproject met 3 vakdocenten kost € 1490,00 inclusief
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.