Balans en beweging

De Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder haalde zijn neus op voor massieve en deftige beeldhouwmaterialen als steen en marmer. Naar eigen zeggen prefereerde hij het ‘tekenen in de ruimte’ met ijzerdraad. Zijn draadfiguren en mobiles maakten hem wereldberoemd.

In deze workshop laat de groep zich inspireren door Calders speelse werk. Ze bekijken een van zijn mobiles en bestuderen de werking: Hoe bereikte Calder dat evenwicht? En hoe kreeg hij er die prachtige beweging in? Geen betere onderzoeksmethode dan dat ook zelf eens te proberen: de leerlingen maken met de hulp van de vakdocent een eigen mobile (eigenlijk een ‘stabile’ zoals Calder dat noemde – een mobile op een standaard, zie linkerplaatje) van ijzerdraad, karton en papier.

Mogelijkheid 2: De leerlingen maken een beeld dat geïnspireerd is op ‘Fish’ van Calder van ijzerdraad en diverse materialen.  Ook in deze mobile worden alle onderdelen (stukjes glas, doorzichtig plastic, radertjes) beweegbaar opgehangen. De keuze van deze onderdeeltjes bepaalt de sfeer van het kunstwerk.

 

 • Doelgroep: Groep 5 - 8
 • Omvang:
  1 à 2 workshops van anderhalf uur
 • Lesmateriaal:
  De vakdocent neemt de materialen mee
 • Prijs informatie:
  Een workshop van 1,5 uur kost € 135,00
  + € 5,00 - € 10,00 materiaalkosten

  Korting mogelijk als meer groepen deelnemen
  2 workshops van 1,5 uur op dezelfde dag € 202,00
  3 workshops van 1,5 uur op dezelfde dag € 252,00
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.