Een Feest van Kleuren

Schilderijen vol klinkende kleur toveren de school om in een lusthof voor het oog! Door de lessen van dit project worden de leerlingen zich bewust van de expressieve kracht van kleur en kleurencombinaties. Met verve gaan ze aan de slag.De leerlingen bekijken de kleurrijke schilderkunst van grote meesters en experimenteren met hun kleurgebruik en manieren van schilderen. In een reeks uitdagende opdrachten ontdekken ze hoe je als schilder werkt aan een beeld dat uitdrukt wat jij zou willen vertellen. Hoe je ‘mislukkingen’ een cadeautje kunnen zijn. En hoe andere mensen vaak weer iets heel anders in je werk zien…

In de lessen voor de kleuters (en eventueel groep 3) wordt het kleurenverhaal met behulp van extra inspirerend materiaal ook voor de jongste leerlingen concreet.

Praktisch
Het lesboekje wordt toegezonden. De koffer met materialen wordt bezorgd en opgehaald. De vakdocent introduceert het project een maand tevoren bij het team. De vakdocent geeft in elke jaargroep één gastles van een uur.* Het team geeft de overige lessen zelf.

*De prijs van de schoolprojecten is gebaseerd op een school met 8 jaargroepen en op 8 gastlessen in de klas door onze vakdocent. Art & Sofie neemt na inschrijving contact op voor overleg over een eventuele uitbreiding van het aantal lessen. Extra gastlessen kosten € 60,00 per les of € 247,00 per dag (4 lessen).

 • Doelgroep: De hele school
 • Omvang:
  5 lessen voor iedere bouw, gastles in iedere groep + eindexpositie
 • Begeleiding:
  Teaminstructie, een gastles van de vakdocent beeldend in iedere groep
 • Lesmateriaal:
  Lesboekje (als pdf), leskist met reproducties en diverse lesmaterialen
 • Prijs informatie:
  In deze vorm kost het project voor een school met 8 groepen € 865,00
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.