De Ridders van de Ronde Tafel – theater in één dag

De hele school smult van de spannende verhalen over Koning Arthurs dappere ridders. Op de feestelijke theaterdag spelen ALLE leerlingen hun rol in een echt middeleeuws schouwspel in de Ridder(gym)zaal.

’s Morgens oefenen de groepen hun scènes met de vakdocent. ’s Middags volgt de generale. Dan is iedereen klaar voor een pakkende presentatie: de dappere riddertjes te paard, geheimzinnige aardmannetjes, vreselijke reus Gorre, jonkvrouwen in nood, Kwade Ridders – en natuurlijk Koning Arthur, de schone Guinevere, Lancelot en de overige Ridders van de Ronde Tafel.

In deze ‘in één dag’-versie van het project zijn alle theateractiviteiten geconcentreerd in één theaterdag, onder regie van drie vakdocenten. In de aanloop daarnaartoe lezen de klassenleerkrachten verhalen voor en helpen ze de leerlingen met het zelf maken van de attributen voor hun personages. (Art & Sofie zorgt voor eenvoudige kostuums die de riddersfeer ‘af’ maken tijdens de feestelijke eindpresentatie.)

Praktisch
Een van de vakdocenten neemt contact op en introduceert het project een maand tevoren bij het hele team. De vakdocenten**** verzorgen een gastles in iedere jaargroep en regisseren de eindpresentatie. Het team van de school werkt gedurende de dag ook zelf mee.

*De prijs van het project is gebaseerd op een school met 8 jaargroepen en een middagpresentatie. Art & Sofie neemt na inschrijving contact op voor overleg over een eventuele uitbreiding.

*Vanaf 10 groepen werken we met 4 vakdocenten. De inzet van de extra vakdocent kost € 260,00 per dag.

*Vanaf 12 groepen delen we de groepen op, en spelen we 2 voorstellingen. Vanaf 15 à 16 groepen spelen we 3 voorstellingen.

*Als de eindpresentatie in de avonduren plaatsvindt, rekenen we per vakdocent € 78,50 extra.

 • Doelgroep: De hele school
 • Omvang:
  Theater: een hele lesdag. Daaraan vooraf: voorlezen verhalen en maken attributen
 • Begeleiding:
  Teaminstructie en een schooldag begeleiding + regie eindpresentatie
 • Lesmateriaal:
  Lesboekje, eenvoudige kostuums voor alle leerlingen, geluidsinstallatie
 • Extra informatie:
  Voor dit project is een zaal nodig die groot genoeg is voor de voorstelling, het publiek en alle leerlingen, met een speelvloer van zo'n 8 bij 8 meter (de gymnastiekzaal is meestal het meest geschikt).
 • Prijs informatie:
  Dit dagproject met 3 vakdocenten kost € 1490,00 inclusief
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.