Wij gaan op reis!

Vreemde landen ontdekken, slapen op spannende plekken, vuurtjes stoken en bergen beklimmen … en dat allemaal in je verbeelding. De kleuters gaan op reis in hun hoofd en beleven menig avontuur. Mijn badje vliegt is een aanstekelijk dramaproject, dat uitmondt in een vrolijke eindpresentatie. Stel je de setting voor: de speelvloer is ingericht met 6 plastic kinderbadjes. De badjes zijn gevuld met kinderen, die er een beetje loom in rondhangen. Ze dragen allemaal een hemdje en een korte broek. Het is erg warm, ze vervelen zich.

En dan gebeurt het: bij een van de kinderen komt de verbeelding op gang. Hij stelt zich voor dat hij met papa en mama in de auto zit. Ze zijn op weg ‘naar vakantie’ en hij geniet alvast van de wind die heerlijk koel door het open raampje waait. Andere kinderen sluiten zich bij hem aan. Ze nemen ook plaats in het badje, slaan de autodeuren achter zich dicht en toeren mee, op reis in hun hoofd.

Tijdens de workshops neemt vakdocent Veerle van Dieren de kleuters mee op reis door hen te stimuleren avonturen te beleven. Ze kijken over de rand van hun badje en ‘zien’: water – ze varen in hun boot! Of ze zien: een afgrond – ze zijn hoog in de bergen en in de verte … Op die manier verkennen de kinderen nieuwe mogelijkheden in en buiten zichzelf. En komen ze tenslotte moe maar tevreden weer thuis.

Voor de eindpresentatie voegt Veerle onderdelen van de verbeelde fantasieën samen tot een vrolijk schouwspel waarin alle kinderen – eventueel van meerdere groepen – een rol spelen.

Deelnemende groepen krijgen vanaf 3 theaterlessen van 45 minuten. Alle kinderen kunnen deelnemen aan een eindpresentatie voor de ouders.

 • Doelgroep: Groep 1-2
 • Omvang:
  3 workshops van 45 minuten
  en een eindpresentatie
 • Prijs informatie:
  In deze vorm kost het project
  Als 2 groepen meedoen € 540,00 - dit is € 67,50 per workshop
  Als 3 groepen meedoen € 672,00 - dit is € 56,00 per workshop
  Als 4 groepen meedoen € 760,00 - dit is € 47,50 per workshop
  Als 5 groepen meedoen € 900,00 - dit is € 45,00 per workshop
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.