Laat me dromen – Meezingvoorstelling in één dag

Laat die dromen nu maar komen, laat me dromen dat ik de held ben …

De Showbizznomaden schreven tekst en muziek van 12 eigentijdse liedjes. Samen met de kinderen zetten ze de school in vuur en vlam.

Na een inspirerende workshop in de ochtend, zingen alle kinderen ze tijdens de voorstelling uit volle borst mee.

De liedjes zijn vrolijk en oogsten veel herkenning en plezier, want ze gaan over dromen waarin kinderen de held zijn, vrolijk rondvliegen en de mooiste avonturen beleven. De kinderen leren ze aan in de groep en krijgen op de uitvoeringsdag een extra ritme- of zangles van de vakdocent. Iedereen kan meezingen en -musiceren met de eindvoorstelling voor de ouders, steevast een groot succes!

Opbouw project:
– Teambijeenkomst, een maand tevoren: een van de vakdocent bezorgt de cd’s en prentenboeken, geeft muzikale en beeldende informatie. Samen zingen jullie het dromenlied.
– De klassenleerkrachten bekijken het prentenboek ‘Zzz…’ van Loes Riphagen in de klas, verdelen de cd’s, laten de liedjes beluisteren en voeren de beeldende les* uit (naar keuze, de beeldende werkstukken spelen geen rol in de voorstelling).
– Voorstellingsdag: ’s morgens workshops per groep, ’s middags de voorstelling.

* In de beeldende lessen laten de kinderen zich verder inspireren door de prenten in het boek  van Loes Riphagen, die ook al uitgangspunt waren voor de liedjes.

 • Doelgroep: De hele school
 • Omvang:
  Muziekworkshops in 8 groepen + gezamenlijke eindvoorstelling
 • Begeleiding:
  Alle muzieklessen op de voorstellingsdag worden uitgevoerd door de musici
 • Lesmateriaal:
  Lesboekje, cd met alle liedjes voor ieder kind (één per gezin), prentenboek in iedere groep
 • Prijs informatie:
  Dit dagproject met 3 vakdocenten kost € 1490,00
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.