Musical: Kermis & Co

De kermis is weer aanbeland in de stad en het is een dolle boel. Er bloeit zelfs een liefde op. Samen genieten Carlo en Simone van het uitzicht vanuit het reuzenrad. Wijkagenten Van der Wal en Van der Sloot lopen hun dagelijkse ronde,… maar onder hun ogen sluipt een groepje criminelen het terrein op. Dan is het drama compleet: Carlo, voor wie Simone zo hard gevallen is, blijkt op het verkeerde pad … Gelukkig kan ze uithuilen bij haar beste vriendinnen. Nooit wil ze meer verliefd worden! Carlo wil haar terugwinnen, maar hoe komt hij van z’n criminele vriendjes af?

Kermis & Co is een spannend, maar ook komisch kermisverhaal. De onhandige wijkagenten zorgen voor hilariteit en uiteenlopende typetjes maken het compleet: de theatrale moeder, de kermisbaas, de listige kwajongens en de uitbundige vriendinnen. De muziek voert je mee langs attracties als het reuzenrad, de schietkraam en het spiegelpaleis.

BEGELEIDING – uitgebreide info over de verschillende variaties:

A. Muzikale coaching van klassenleerkracht en leerlingen door componist Maarten van Wijk

De school ontvangt een musical-lespakket met de volledig uitgeschreven teksten en de liedjes op bladmuziek en begeleidings-cd (van ieder liedje een ingezongen en karaokeversie).
De componist en vakdocent brengt 3 keer 2 uur een bezoek aan de school:

 1. In een eerste les introduceert de vakdocent de musical bij de leerlingen. Hij studeert met de groep een eerste lied in. In het nagesprek met de klassenleerkracht bespreekt hij zijn aanpak en komen verdere aanwijzingen voor de zang- en presentatieoefeningen aan de orde.
 2. Als de klassenleerkracht zo’n 4 liedjes met de groep heeft ingestudeerd, brengt de vakdocent zijn tweede bezoek. Bij het zingen van de 4 liedjes worden de puntjes op de i gezet en een vijfde lied wordt aangeleerd. De solisten worden individueel gecoacht. In het nagesprek met de klassenleerkracht worden de vorderingen met de musical in het algemeen, en eventuele problemen besproken.
 3. Het laatste klassenbezoek vindt plaats in de week dat de musical zal worden uitgevoerd. Zijn de leerlingen er klaar voor? Om daarvan zeker te zijn worden alle liedjes, inclusief solo’s, nog eens gezongen en kritisch tegen het licht gehouden.

De klassenleerkracht wordt goed ingelicht over de overige aspecten van de musical en voert die zelf met de leerlingen uit. De vakdocent houdt gedurende het proces contact met de school en is beschikbaar voor het geven praktische aard.

Art & Sofie garandeert dat de leerlingen de liedjes goed hebben leren zingen.
De school is verantwoordelijk voor de uitvoering van de musical.

B. Roep de hulp in van de componist én een regisseur
De school ontvangt het musicalpakket en de vakdocent brengt 3 keer een bezoek aan de groep en de klassenleerkracht, als bij A omschreven.
Daarnaast bezoekt een musicalregisseur de groep, en geeft klassenleerkracht en leerlingen in een 2 uur durende regie-coaching aanwijzingen voor een mooie presentatie van musical, zang en acteren.

C. Extra opties

 • De regisseur komt 3 keer, net als de vakdocent muziek, en kan de regie van de musical bepalen. Art & Sofie garandeert dat de leerlingen de liedjes goed hebben leren zingen en dat de musical mooi ‘strak’ kan worden uitgevoerd.
 • De vakdocent dans bezoekt de groep en leert de leerlingen een of meer van de dansen aan.
 • De vakdocent beeldend bezoekt de groep en ontwerpt en/of maakt samen met de leerlingen decorstukken en/of kostuumattributen.
 • Doelgroep:
  Afscheid groep 8 - of groep 6, 7, 8
 • Omvang:
  De componist brengt 3 keer 2 uur een bezoek aan de groep en heeft 3 keer
  een bespreking met de klassenleerkracht. De musical duurt ruim een uur
 • Lesmateriaal:
  Musicalpakket met alle teksten en 10 originele liedjes op bladmuziek
  en cd (ingezongen en karaoke)
 • Prijs informatie:
  Het musicalpakket kost, inclusief bovenstaande begeleiding € 595,00.
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.