Het ideale lichaam

Klassiek thema van schilders, beeldhouwers, filmers en en fotografen – want altijd al voor mensen van groot belang: een mooi, gezond lichaam. De leerlingen verdiepen zich erin. Als echte beeldhouwers creëren ze hun eigen ontwerp met ijzerdraad en was.

Workshop 1 – De schoonheid van het menselijk lichaam

De leerlingen bekijken beelden van sporters uit de klassieke oudheid. De beelden zijn niet gemodelleerd naar model, maar geven een ideaal weer: het perfecte lichaam, gevormd door en getoond in de actie van een nobele sport. De beelden worden besproken en vergeleken met krantenfoto’s van voetballers, hardlopers e.d. uit onze eigen tijd.

Ter voorbereiding van workshop 2, waarin ze zelf een beeld gaan maken, krijgen de leerlingen een lesje modeltekenen. Ze maken kleine figuurstudies van klasgenoten, poseren dus voor elkaar. De laatste tekening vormt het ‘plan’ voor het beeld in les 2.

Workshop 2 – Mijn ideale sportman/vrouw

De leerlingen vormen van ijzerdraad de sportman/vrouw van hun keuze. Deze ijzeren figuur wordt op een sokkeltje geniet. Met zwarte of gekleurde boetseerwas geven de leerlingen hun sporter verder vorm.

 • Doelgroep: Groep 5 - 8
 • Omvang:
  In deze vorm 2 workshops van 1,5 uur
  of eventueel 1 workshop van 2,5 uur
 • Lesmateriaal:
  De vakdocent zorgt voor materiaal en gereedschap
 • Prijs informatie:
  een workshop van 1,5 uur kost € 135,00
  - 2 workshops van 1,5 uur, aan 2 groepen € 202,00
  - 3 workshops van 1,5 uur, aan 3 groepen € 252,00
  + € 20,00 materiaalkosten per groep
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.