De wereld rond met muziek

Maak zelf de keus welke werelddelen de vakdocent muziek met je groep bezoekt: wordt dat het Australië van de Aboriginals, het Braziliaanse carnaval, een Turkse bruiloft? Of een echte wereldreis, met iedere les nieuwe muziek op weer een ander percussie-instrument?

Djembé’s uit Afrika

De leerlingen leren verschillende Afrikaanse ritmes en de daarbij behorende slagtechniek. Het voor de Afrikaanse muziek kenmerkende call/response-spel daagt uit en helpt de muzikale intuïtie te ontdekken. De lessenreeks kan met een spetterende presentatie worden afgesloten.

De Latijns-Amerikaanse samba

De samba-instrumenten surdo, tamborim, agogo, shaker en repinique vormen de basis van het carnaval in Rio de Janeiro. De leerlingen leren er typische Braziliaanse ritmes en frases op spelen. In de afsluitende les trekken ze als een échte Braziliaanse percussiegroep in een swingende optocht door de school.

Didgeridoo’s uit Australië

In de lessen staan de Aboriginals en hun speciale band met de natuur centraal. Met speelse ademoefeningen leren de kinderen die betoverende toon te ontlokken aan de didgeridoo. In de eindpresentatie vertellen de didgeridoo’s in koor een Aboriginal verhaal, ondersteund door ‘aarde- en lucht’instrumenten.

De Arabische darbuka en riq
Spelenderwijs maken de leerlingen zich de typische slag- en vingertechniek eigen waarmee darbuka en riq worden bespeeld. De eindpresentatie wordt de feestelijke opening van een Turkse bruiloft, waar ze het bruidspaar met Turks/Arabische ritmes naar de dansvloer lokken.

*
Extra sfeervol is het om de muziek te combineren met workshops dans uit dezelfde aardstreken. Meer info over deze dansworkshops: Dansen door alle landen

 • Doelgroep: Groep 5 - 8
 • Omvang:
  Een serie van tenminste 3 workshops van 60 min. per groep
  Inschrijven mogelijk voor 2 of meer groepen
 • Lesmateriaal:
  In ieder workshop voor elke leerling een instrument
 • Extra informatie:
  Vakdocent en school overleggen welke landen aan bod komen
  De vakdocent werkt graag in het speellokaal of de gymzaal
  Combineert goed met workshops Dansen door alle landen
 • Prijs informatie:
  De prijzen zijn inclusief huur instrumenten
  Korting mogelijk bij deelname van meer groepen

  - 2 groepen 3 workshops: € 504,00 (€ 252,00 per groep)
  - 3 groepen 3 workshops: € 662,00 (€ 224,00 per groep)
  - 4 groepen 3 workshops: € 807,00 (€ 201,75 per groep)

  - 2 groepen 4 workshops: € 672,00 (€ 336,00 per groep)
  - 3 groepen 4 workshops: € 896,00 (€ 298,67 per groep)
  - 4 groepen 3 workshops: € 1076,00 (€ 269,00 per groep)
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.