Musical: De Kakelhoeve

Op de Kakelhoeve gaat alles zijn gangetje, al eeuwen. Tot wethouder De Waal besluit een spoorlijn aan te leggen, dwars door de boerderij. Tja, die moet dus helaas worden afgebroken …

De boerderij afbreken? Daar zijn boer Harm en hulpje Fien, de kinderen, de dierenarts, de assistente en een hele hoop varkens het niet mee eens. Actie! Onder toeziend oog van een club journalisten en cameramensen bezetten ze de boerderij en het land. Het wordt een politiek steekspel met een hoop gekakel op de Kakelhoeve!

De Kakelhoeve is een verhaal met veel discussie maar ook vertederende momenten, zoals de geboorte van de twintig kleine varkentjes. De musical bevat vrolijke dansen en er zijn ensemble-scenes met een rol voor iedere leerling van de groep.

Lang leve de Kakelhoeve!

BEGELEIDING – uitgebreide info over de verschillende variaties:

A. Muzikale coaching van klassenleerkracht en leerlingen door componist Maarten van Wijk

De school ontvangt een musical-lespakket met de volledig uitgeschreven teksten en de liedjes op bladmuziek en begeleidings-cd (van ieder liedje een ingezongen en karaokeversie).
De componist en vakdocent brengt 3 keer 2 uur een bezoek aan de school:

 1. In een eerste les introduceert de vakdocent de musical bij de leerlingen. Hij studeert met de groep een eerste lied in. In het nagesprek met de klassenleerkracht bespreekt hij zijn aanpak en komen verdere aanwijzingen voor de zang- en presentatieoefeningen aan de orde.
 2. Als de klassenleerkracht zo’n 4 liedjes met de groep heeft ingestudeerd, brengt de vakdocent zijn tweede bezoek. Bij het zingen van de 4 liedjes worden de puntjes op de i gezet en een vijfde lied wordt aangeleerd. De solisten worden individueel gecoacht. In het nagesprek met de klassenleerkracht worden de vorderingen met de musical in het algemeen, en eventuele problemen besproken.
 3. Het laatste klassenbezoek vindt plaats in de week dat de musical zal worden uitgevoerd. Zijn de leerlingen er klaar voor? Om daarvan zeker te zijn worden alle liedjes, inclusief solo’s, nog eens gezongen en kritisch tegen het licht gehouden.

De klassenleerkracht wordt goed ingelicht over de overige aspecten van de musical en voert die zelf met de leerlingen uit. De vakdocent houdt gedurende het proces contact met de school en is beschikbaar voor het geven praktische aard.

Art & Sofie garandeert dat de leerlingen de liedjes uitstekend hebben leren zingen.
De school is verantwoordelijk voor de uitvoering van de musical.

B. Roep de hulp in van de componist én een regisseur
De school ontvangt het musicalpakket en de vakdocent brengt 3 keer een bezoek aan de groep en de klassenleerkracht, als bij A omschreven.
Daarnaast bezoekt een musicalregisseur de groep, en geeft klassenleerkracht en leerlingen in een 2 uur durende regie-coaching aanwijzingen voor een mooie presentatie van musical, zang en acteren.

C. Extra opties

 • De regisseur komt 3 keer, net als de vakdocent muziek, en kan de regie van de musical bepalen. Art & Sofie garandeert dat de leerlingen de liedjes goed hebben leren zingen en dat de musical mooi ‘strak’ kan worden uitgevoerd.
 • De vakdocent dans bezoekt de groep en leert de leerlingen een of meer van de dansen aan.
 • De vakdocent beeldend bezoekt de groep en ontwerpt en/of maakt samen met de leerlingen decorstukken en/of kostuumattributen.
 • Doelgroep:
  Afscheid groep 8 - of groep 6, 7, 8
 • Omvang:
  De componist brengt 3 keer 2 uur een bezoek aan de groep en heeft 3 keer
  een bespreking met de klassenleerkracht. De musical duurt ruim een uur
 • Lesmateriaal:
  Musicalpakket met alle teksten en 12 originele liedjes op bladmuziek
  en cd (ingezongen en karaoke)
 • Prijs informatie:
  Het musicalpakket kost inclusief bovenstaande begeleiding € 575,00
  Uitbreiding met muziek-, dans- en beeldende lessen mogelijk
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.