Bijbelverhalen –
Mijn vader de bouwmeester

De groep mag lekker onderuit gaan zitten en luisteren naar een spannend verhaal. De dochter van een piramide-bouwer in Egypte vertelt hoe ze heeft gezien dat de dochter van de farao een baby uit de Nijl viste en opvoedt als haar eigen zoon. Maar deze Mozes is Hebreeuws, een slavenkind!

Halverwege stopt het verhaal en mag de groep verzinnen hoe het verder gaat. De leerlingen bespreken de begrippen onrecht en trouw en worden uitgenodigd hun ideeën daarover uit te spelen.

Een week later komt de vakdocent terug in de klas met een nieuw bijbelverhaal. De groep duikt in de gedachtewereld van de Babyloniërs uit het Oude Testament en bespreekt wat de begrippen communicatie en hoogmoed voor hen inhouden. De leerlingen leven zich opnieuw in door het verhaal uit te spelen.

Hoe deze bijbelverhalen echt aflopen? Als de leerlingen ze niet al kenden, kunnen ze de verhalen na afloop lezen in het document dat de de vakdocent achterlaat in de klas.

 • Doelgroep: Groep 5 - 8
 • Omvang:
  Een serie van 2 workshops van 60 minuten
  De klassenleerkracht leest na afloop het bijbelverhaal met de leerlingen
 • Lesmateriaal:
  De vakdocent laat de bijbelverhalen achter in de klas
 • Prijs informatie:
  Korting mogelijk bij deelname van meer groepen

  Een serie van 2 workshops voor 2 groepen kost € 304,00 (€ 152,00 per groep)
  Een serie van 2 workshops voor 3 groepen kost € 404,00 ( € 134,67 per groep)
  Een serie van 2 workshops voor 4 groepen kost € 504,00 (€ 126,00 per groep)
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.