Groep 8 – Bericht aan de toekomst

Groep 8 blaast leven in de klassenfoto! Op een foto staat iedereen stil en wordt geen woord gesproken. In dit geval maken de kinderen in 90 minuten een korte film – een bericht aan hun klasgenootjes en zichzelf in de toekomst.

Het project begint met een les door de klassenleerkracht. De leerlingen proberen zich een beeld te vormen van hun leven over ongeveer 10 jaar. Zij fantaseren erover, gaan er met elkaar over in gesprek en verwerken hun ideeën in een tekst of tekening.

In de workshop die volgt laat filmmaker Casper Sikken de groep kennismaken met de videoapparatuur. De leerlingen ontwikkelen in taakgroepjes zelf het concept en een plan van aanpak voor hun filmbericht. Ze richten de set in en zijn verantwoordelijk voor camera, geluid, licht, regie, mise-en-scène en timing. En dan is het 3, 2, 1 … actie! Aan het einde van de les is er een film van 5 à 10 minuten die direct kan worden bekeken op het digibord. En later natuurlijk, in de nu nog onbekende toekomst …

De levende klassenfoto wordt in één take opgenomen met een professionele video-opname set. De leerlingen maken kennis met de diverse aspecten van het maken van een videofilm en leren die toepassen. Zij ervaren hoe belangrijk het is samen te werken en taken te verdelen.

 

 • Doelgroep: Groep 8
 • Omvang:
  1 voorbereidende les door de klassenleerkracht
  1 workshop van 1,5 uur door filmmaker Casper Sikken
 • Lesmateriaal:
  Lesbrief voor de voorbereidende les, alle apparatuur, film
 • Prijs informatie:
  De workshop kost, inclusief apparatuur en film € 175,00
  2 workshops, voor 2 groepen op één dag kosten € 295,00
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.