Bachs Beste

Een vertelvoorstelling met live muziek van de grote Johan Sebastian. Geen alledaagse kost voor je leerlingen – wel dé gelegenheid een jonge Bach te ontmoeten, en zijn prachtige composities te leren beluisteren.

Ooit gehoord van Dietrich Buxtehude? Hij was ooit een wereldberoemd componist en Bach was diep onder de indruk van zijn muziek. Toen hij twintig was maakte hij een voetreis van 12 dagen door Duitsland, omdat hij zijn idool per se in het echt wou zien en horen. Ze musiceerden samen en ja: toen wist natuurlijk juist Buxtehude niet wat hij meemaakte…

Bachs beste speelt in deze voor Bach belangrijke periode. Zanger en dirigent Jurriaan Grootes kruipt in de huid (en het kostuum) van Bach, componist en muziekdocent Mari-anne Hof vertelt. De musici zingen en bespelen de luit, fluit en piano. In de voorstelling komt muziek aan bod die de leerlingen waarschijnlijk wel kennen (bijvoorbeeld van de Efteling) en wordt veel aandacht besteed aan de Mattheuspassie.

Als je wilt, kun je de voorstelling met de groep voorbereiden (er is een lesbrief), zodat de leerlingen met onderdelen kunnen meezingen, -tikken of -rappen.

Concept: Mari-anne Hof
Regie: Derk Oudshoorn

 • Doelgroep: Groep 6 - 8
 • Omvang:
  De voorstelling duurt 40 minuten
  1 of 2 groepen per voorstelling, maximaal 60 leerlingen
 • Lesmateriaal:
  Er is een lesbrief, zodat je de voorstelling met je leerlingen
  kunt voorbereiden en meer interactief kunt maken
 • Prijs informatie:
  Twee musici spelen de voorstelling voor € 443,00
  Korting mogelijk als meerdere keren gespeeld kan worden
  - 2 voorstellingen op dezelfde dag: € 587,00
 • Onze workshops en projecten worden op maat geleverd. Art & Sofie neemt daarom altijd contact op over vorm en omvang en stuurt daarna een offerte. Belangstelling?

  Mail ons via onderstaande knop, of bel 030 2734021.